Україна завоювала восьму ліцензію на Олімпіаду-2024 у чоловічому каное-веслуванні

Збірна України з веслування на байдарках і каное отримала восьму ліцензію на ОІ-2024. Українці будуть представлені у чоловічій каное-одиночці на дистанції 1000 м, як повідомляє офіційний сайт Федерації каное України.

Україна завершила відбірковий цикл на Олімпіаду-2024 з шістьма ліцензіями. Останню квоту здобула Марія Повх на європейському ліцензійному турнірі в Сегеді.

Після завершення відбіркового циклу Міжнародний олімпійський комітет звертався до міжнародних федерацій з проханням підтвердити участь спортсменів на Олімпіаді-2024. У разі відмови інші національні олімпійські комітети могли отримати ліцензію через перерозподіл.

Федерація каное України повідомила, що отримала підтвердження від Міжнародної федерації. Також було оголошено, що на Олімпіаду поїде Павло Алтухов.

“Сьогодні іншого варіанту, як формального так і неформального, немає, крім Павла Алтухова. Саме він посів 8-е місце на цій дистанції в Дуйсбурзі. Саме він переміг на Кубку України весною цього року. Тож, саме він і поїде на Олімпіаду. Додатковим аргументом є те, що Павло також був учасником Європейської Олімпійської кваліфікації…

Та й виступ на етапі Кубка світу в Познані показує, що він є найсильнішим українським каноїстом на цій дистанції на сьогодні. Залишається побажати йому гарно підготуватись до старту на Олімпіаді”, — пояснив головний тренер збірної Ігор Нагаєв.

Для Алтухова Олімпіада-2024 стане третьою у кар’єрі. У 2016 році він зупинився за крок від нагороди, посівши четверте місце у каное-одиночці на дистанції 1000 метрів.

Нагадаємо, літні Олімпійські ігри-2024 пройдуть у Парижі з 26 липня по 11 серпня 2024 року. У програмі буде представлено 32 види спорту: легка атлетика, дзюдо, волейбол, гандбол, гольф, вітрильний спорт, настільний теніс, баскетбол, бокс, велоспорт, водне поло, футбол, хокей на траві та інші.

Читайте також: