“Будуть нові гравці”: збірна України з волейболу змушена оновити склад перед Кубком претендентів

Збірна України з волейболу втратила чотирьох гравців перед стартом Кубка претендентів-2024, про що повідомив головний тренер Рауль Лосано в інтерв’ю Tribuna.com.

Лосано зазначив, що капітан команди Юрій Семенюк, догравальник Дмитро Янчук, блокуючий Микола Рудницький та ліберо Олександр Бойко не увійдуть до складу на Кубок претендентів.

Усі четверо гравців брали участь у цьогорічному розіграші Золотої Євроліги, де “синьо-жовті” здобули свій другий титул в історії турніру.

“Маємо знову сформувати нову команду. На жаль, у нас не буде капітана Юрія Семенюка, Дмитра Янчука, Миколи Рудницького та Олександра Бойка. Хтось повертається до навчання в університеті, хтось завершує кар’єру.

Маємо дуже мало часу, щоб кардинально змінювати стратегію. Будуть нові гравці, тому під час тренувань спостерігатиму, хто покаже максимальну віддачу – той і буде грати в матчах” – сказав Лосано.

Також Лосано відзначив внесок волейболістів після того, як збірна України розпочала нинішній сезон без ключових гравців, зокрема лідерів Олега Плотницького та Василя Тупчія. Обов’язки капітана виконував Семенюк, бронзовий призер чемпіонату Польщі у минулому сезоні.

“Семенюк вже до Євроліги мав високий рівень гри. Відмінно відіграв Янчук. Особливо хочу відзначити Рудницького, який у свої 42 роки демонструє неймовірну гру. Сильний прогрес зробили Євген Кісілюк та Олександр Бойко”, — додав тренер.

Зазначимо, що Україна стала однією з трьох європейських збірних на турнірі. Турнір за участю восьми збірних 4-7 липня прийматиме китайський Ліньї. Українці відкриватимуть змагання чвертьфіналом проти збірної Чилі.

Читайте також: