Україна переграла Чехію та вийшла до фіналу чоловічої Золотої Євроліги-2024 з волейболу

Чоловіча збірна України з волейболу вийшла у фінал Золотої Євроліги-2024 після перемоги у півфіналі над Чехією.

Україна забезпечила собі місце у Фіналі Чотирьох, достроково гарантуючи третє місце в турнірній таблиці. У груповому раунді збірна здобула чотири перемоги і двічі зазнала поразки (одного разу на тай-брейку), заробивши 13 очок.

У групі Золотої Євроліги збірна України зазнала однієї з двох поразок саме від Чехії — з рахунком 1:3 за сетами. Однак у півфіналі турніру “синьо-жовтим” вдалося відігратися і здійснити переконливий реванш.

У першому сеті Чехія вийшла вперед і утримувала перевагу до трьох м’ячів над українською командою до моменту, поки рахунок не досяг 20 очок. Врешті-решт національна збірна змогла вирівняти стан і виграти сет з рахунком 26:24.

У другому сеті Україна одержала беззаперечну перевагу: в середині сету вона випереджала на п’ять очок і врешті-решт розгромила збірну Чехії з відривом у дев’ять очок (25:16).

Початок третього сету пройшов у напруженій боротьбі — жодна з команд не могла відірватися вперед більш ніж на два очки. Проте “синьо-жовтим” вдалося закріпити перевагу. Серія з чотирьох очок дозволила Україні створити вирішальний відрив, який вони реалізували першим матчболом — 25:19.

  • Золота Євроліга-2024. Півфінал

Україна — Чехія 3:0 (26:24, 25:16, 25:19)

У фіналі Золотої Євроліги-2024 “синьо-жовті” зіграють зі збірною Хорватії, яка у тай-брейку здобула перемогу над збірною Естонії. Фінал Золотої Євроліги-2024 відбудеться 16 червня в хорватському Осієку.

Читайте також: