У Кам’янському презентували проєкт “Титани UA”

У суботу, 24 червня, У Камʼянському презентували проєкт “Титани UA”, започаткований Дніпропетровською обласною військовою адміністрацією, який покликаний допомогти ветеранам якнайшвидше повернутися до нормального життя.

3 військовими, які зазнали важких поранень, зустрілись представники влади та установ, які надають спеціалізовані медичні, психологічні та соціальні послуги для відновлення фізичних та духовних сил. На захід завітали: заступник начальника облвійськадміністрації Надія Задорожна, начальник Камʼянської районної військової адміністрації Олег Гапіч та міський голова Андрій Білоусов.

– Я дуже вдячна усім ветеранам, які сьогодні долучилися до цього заходу. Хочу від себе особисто та усієї обласної військової адміністрації подякувати вам за те що, ви вже зробили. Ви поклали своє здоровʼя, задля нашої свободи, тільки завдяки вам ми маємо змогу збиратися разом та реалізовувати проєкти задля вашої підтримки, – підкреслила Надія Задорожна, – Хочу зазначити, що Камʼянський район дійсно надзвичайно потужний, а громади не байдужі. Кожен з представників влади зараз відкритий до діалогу та допомоги, адже це наше найголовніше завдання. Проєкт “Титани UA” тільки набирає оберти і ми дуже сподіваємося, що військові звертатимуться до нас, з тими проблемами, з якими вони стикаються, а суспільство виражатиме свою підтримку, бо тільки разом ми зможемо все подолати!

Проєкт включає в себе не тільки реабілітацію – медичну, фізичну та спортивну. А й ініціативи, що сприятимуть інтеграції ветеранів у всі сфери життя області. Передбачає й освітні програми, задача яких виховати шанобливе ставлення до героїв. Про діючи послуги у місті, якими можуть скористатися військовослужбовці, розповів міський голова Камʼянського Андрій Білоусов.

– Шановні ветерани, шановні присутні, хочу в черговий раз подякувати вам за те, що завдяки вам ми можемо жити і дихати вільним українським повітрям. У нас в місті діють програми підтримки ветеранів, у минулому році ми відкрити перший в області центр реабілітації військових, а також центр соціальної підтримки, цьогоріч запрацює й центр ветеранів та їх родин. Ми робимо все для того, аби ви могли як найшвидше інтегруватися в цивільне життя та створюємо всі необхідні умови для працевлаштування, відпочинку, реабілітації та занять спортом, тому що кожен з нас на все життя в боргу перед нашими захисниками. Дякуємо вам! Слава Україні! – наголосив Андрій Білоусов.

Начальник Камʼянської районної військової адміністрації Олег Гапіч під час презентації розповів про напрямки впровадження нової державної ветеранської політики у Камʼянському районі, наголосивши на можливості пройти реабілітацію з використанням сучасних медичних технологій для відновлення сил і здоровʼя.

Також присутні обговорили кращі практики, які можуть бути застосовані в кожній територіальній громаді.

Читайте також: