Корисні солодощі без шкоди для фігури

Іноді всім нам дуже хочеться з’їсти щось солоденьке, при цьому не нашкодити здоров’ю та фігурі. Лікар-ендокринолог назвали п’ять нешкідливих солодощів, які покращать настрій і насичать організм.

Шоколад

Корисний продукт, навіть для тих, хто на дієті. Тільки перевагу треба віддати чорному шоколаду з високою концентрацією какао і без цукру. У день рекомендовано з’їдати по 2-3 “квадратики”.

Мармелад

Мармелад, пастила або зефір також стануть гарними десертами, адже в них немає жиру.

Сухофрукти

Є також безпечними солодкими продуктами. Це курага, інжир, чорнослив, фініки. Їх можна з’їсти просто так, а можна з них робити цукерки. Головне, їсти їх в невеликій кількості.

Фрукти

У помірній кількості гарним замінником цукру стануть фрукти. Банани, хурма, персики, вишня, черешня, абрикоси. Фрукти бажано вживати окремо від прийому їжі.

Екзотичні фрукти

Лікар також наголосила на вживанні несолодких фруктів, якими чудово можна замінити солодощі: яблука, апельсини, грейпфрут, ківі.

Однак, лікарка наголошує на особистих протипоказаннях. Комусь ці види продуктів можуть не підходити. Тому, якщо є якісь захворювання, краще проконсультуватися з лікарем.