Соломія Братейко здобула третю ліцензію для України на Олімпіаду-2024 з настільного тенісу

Україна буде мати трьох представників у настільному тенісі на Олімпійських іграх у Парижі. Отримання третьої квоти на Ігри-2024 стало можливим завдяки розподілу місць за світовим рейтингом, останньому етапу відбору.

Останнє доступне місце у жіночому одиночному розряді за рейтингом здобула 25-річна Соломія Братейко, чотириразова чемпіонка України та друга ракетка країни. Всього за рейтингом було відібрано 12 учасниць, і всі місця отримали спортсменки з Європи.

Для Соломії Братейко це будуть дебютні Олімпійські ігри в її кар’єрі, хоча вона вже кілька разів брала участь у чемпіонатах світу та Європи. У 2023 році вона дійшла до 1/8 фіналу на Європейських іграх.

Склад збірної України з настільного тенісу на Олімпіаду-2024

  • Жінки: Маргарита Песоцька, Соломія Братейко
  • Чоловіки: Ярослав Жмуденко

Україна показала найкращий результат у настільному тенісі на Олімпіаді в 2016 році, коли Коу Лей дістався до четвертого раунду змагань.

Загалом, Україна пропускала Олімпійські Ігри у настільному тенісі лише двічі: у 1996 та 2004 роках. З 2008 року українські спортсмени постійно представлені в одиночних змаганнях серед чоловіків та жінок.

Читайте також: