Україна буде представлена на Олімпіаді-2024 в жіночому маунтенбайку 

Україна отримала одну квоту в жіночому маунтенбайку (крос-кантрі) для участі на Олімпійських іграх 2024. Про це повідомляє НОК України, який отримав офіційне підтвердження.

Це стало можливим завдяки 17-й позиції в світовому олімпійському рейтингу, який закрився напередодні. Лише 19 найкращих збірних могли претендувати на перепустку до Парижа. Ліцензія, що здобула Україна, є неіменною. Хто саме поїде на Ігри-2024 стане відомо незабаром.

До слова, Україна уп’яте поспіль змагатиметься на Олімпіаді в жіночому маунтенбайку. На попередніх трьох Іграх Україну представляла Яна Беломоїна. Саме вона зробила найбільший внесок для завоювання ліцензії у цьому циклі, набравши 2175 з 3543 очок української збірної. Проте перепустка не була б можливою без участі інших українок, що брали участь у відбіркових змаганнях.

Окрім України на Олімпіаді будуть представлені спортсменки з Швейцарії, США, Франції, Нідерландів, Італії, Австрії, Данії, Великої Британії — по дві, Німеччини, Бразилії, Австралії, Канади, Швеції, Чехії, Польщі, Естонії, Португалії, Південної Африки — по одній.

XXXIII літні Олімпійські ігри-2024 пройдуть в Парижі з 26 липня по 11 серпня. Останній раз Париж приймав Олімпійські ігри в 1924 році.

Для французів 33-та Олімпіада стане символічною, адже це буде означати повернення через 100 років Ігр до Франції. У програмі буде представлено 32 види спорту: легка атлетика, волейбол, гандбол, гольф, вітрильний спорт, настільний теніс, баскетбол, бокс, велоспорт, водне поло, футбол, хокей на траві та інші.

За свою історію незалежності на літніх Олімпійських Іграх Україна здобула 139 нагород, з яких 35 “золотих”, 36 “срібних” та 68 “бронзових”. Найбільше звитяг було здобуто у легкій атлетиці та боротьбі (по 18 нагород), а також у боксі (15 медалей).

Читайте також: