Надаль пропустить Вімблдон заради підготовки до ОІ-2024

Легендарний іспанський тенісист Рафаель Надаль повідомив, що буде змушений пропустити Вімблдон заради більш якісної підготовки до виступу на ОІ-2024.

“На Ролан Гаррос мене запитали про мій літній календар, з того часу я тренуюся на ґрунті. Вчора було оголошено, що я гратиму на літніх Олімпійських іграх у Парижі, моїй останній Олімпіаді.

Ми вважаємо, що для мого організму краще не змінювати покриття і продовжувати грати на ґрунті до того часу. Саме з цієї причини я не зможу зіграти на турнірі в Вімблдоні цього року. Мені сумно від того, що я не зможу цього року поринути в прекрасну атмосферу цієї дивовижної події, яка назавжди залишиться в моєму серці, і побути зі всіма британськими вболівальниками, які завжди надавали мені величезну підтримку.

Щоб підготуватися до Олімпійських ігор, я зіграю на турнірі в Бастаді, Швеція. Турнірі, на якому я грав раніше у своїй кар’єрі і де я чудово провів час як на корті, так і за його межами. З нетерпінням чекаю на зустріч зі всіма вами”.

Раніше стало відомо, що Надаль виступить на Олімпійських іграх у Парижі в одиночному та парному розрядах.

38-річний Надаль вважається “королем ґрунту” – саме на кортах із ґрунтовим покриттям він виграв рекордні 63 турніри з 92-х у своїй кар’єрі. На Вімблдоні-2024 (трав’яне покриття), що стартує 1 липня, через травму також не зможе виступити ще один видатний тенісист сучасності – серб Новак Джокович.

Наступний виступ легендарного іспанця запланований на Nordea Open у шведському Бастаді, який стартує 15 липня.

Читайте також: