Українці вибороли три нагороди на чемпіонаті Європи з дзюдо серед ветеранів

З 6 по 9 червня столиці Боснії та Герцеговини Сараєво відбувся чемпіонат Європи з дзюдо серед спортсменів старше 30 років.

Збірну України на цих змаганнях представляли 7 спортсменів, три з яких здобули нагороди. Про те, як виступили українці, розповіли в Федерації дзюдо України.

Медаль найвищого гатунку здобув 43-річний Денис Стеценко у ваговій категорії до 90 кг. Українець провів три вдалі сутички у попередніх раундах, здолавши представників Молдови, Грузії та Австрії, після чого у фіналі іппоном на утриманні переміг представника Франції. До титулу чемпіона світу серед ветеранів 2022 року, Денис додав континентальне золото.

У категорії до 90 кг бронзову нагороду здобув 62-річний Ігор Книш. Він здолав суперника з Франції, потім поступився сербу, проте у втішній сутичці здолав австрійця, а у поєдинку за бронзу завдяки кидку на «Ваза-арі» переміг ще одного австрійця.

Третю медаль в скарбничку української команди приніс 39-річний Павло Мошколов (до 60 кг). Українець за коловою системою здобув дві перемогу і зазнав дві поразки, чого вистачило для бронзової нагороди.

Відзначимо, що за крок до медалей, посівши підсумкові 5 місця, зупинилися Олександр Набракло (до 66 кг) та Олександр Корявець (до 81 кг). Ще двоє українців посіли 7 місця – Василь Тудан (до 73 кг) та Олександр Рангаєв (до 90 кг).

Читайте також: