Українці Товкай та Агарушев стали віцечемпіонами світу з сучасного п’ятиборства

В Олімпійському спортивному центрі Чженчжоу (Китай) проходить чемпіонат світу з сучасного п’ятиборства. У змаганнях беруть участь понад 700 учасників з 52 країн.

Українська команда представлена вісьмома п’ятиборцями: Павло Тимощенко, Олександр Товкай, Юрій Ковальчук, Владислав Чекан, Максим Агарушев, Валерія Пермикіна, Ольга Клуннінкова та Ірина Хохлова.

Сучасне п’ятиборство — вид спорту, який охоплює змагання з фехтування на шпазі, плавання вільним стилем, кінного конкуру та лазер-рану, що поєднує елементи бігу та стрільби.

Перші нагороди розігрували у чоловічій естафеті, ці змагання успішно завершилася для українців. Олександр Товкай і Максим Агарушев, набравши у сумі 1442 очки, здобули срібні медалі. Перемогли спортсмени з Кореї (1466), третіми стали представники Франції (1427).

Окрім медалей на світовій першості розіграють останні особисті путівки на Олімпійські ігри у Парижі. Наразі в України одна ліценція, яку здобув Олександр Товкай. На Олімпіаді-2024 розіграють два комплекти нагород у цьому виді спорту — в одиночних турнірах серед чоловіків та жінок.

Чемпіонат світу з сучасного п’ятиборства триватиме до 16 червня.

Читайте також: