Дніпрянин Михайло Кохан вперше в кар’єрі став бронзовим призером чемпіонату Європи з метання молота

Україна здобула четверту медаль на чемпіонаті Європи-2024 з легкої атлетики. 23-річний атлет з Дніпра, Михайло Кохан, виборов бронзову нагороду у метанні молота.

Український легкоатлет Іван Кохан впевнено пробився до фіналу Євро-2024, виконавши свій кидок молота за один раз і досягнувши відстані 77.77 метрів.

У фінальному змаганні Кохан зіткнувся з жорсткою конкуренцією за медалі у дисципліні метання молота: всі три призери Олімпійських ігор у Токіо — Войцех Новіцкі, Ейвін Генріксен та Павло Файдек, були його суперниками. Також серед учасників фіналу був бронзовий призер Чемпіонату світу-2019 Бенце Халас.

У першій частині змагань Кохан фінішував другим. Українцю це вдалося завдяки спробі на 80.10 метрів — з цим показником він поступався лише поляку Войцеху Новіцкі, який випередив Кохана лише на чотири сантиметри.

Після четвертої спроби Кохан опустився на одну позицію — його випередив Халас, який метнув молот на 80.49 метрів. Українець не зміг покращити свій результат (78.31 метр), але у нього залишилося ще дві спроби для того, щоб перегнати угорця.

У п’ятій спробі Кохан покращив свій результат — метнув молот на 80.18 метрів. Цим він випередив Новіцкі — на цей раз різниця в показниках становила чотири сантиметри.

Проте Кохану не вдалося утримати “срібло”. У фінальній спробі Новіцкі метнув молот на 80.95 метрів і захистив звання чемпіона Європи.

“Бронзова” медаль для Кохана стала його першою на рівні чемпіонатів світу чи Європи. До цього він зупинявся за крок від олімпійської нагороди у Токіо, де посів четверте місце.

Метання молота. Фінал, чоловіки

  1. Войцех Новіцкі (Польща) — 80.95 м
  2. Бенце Халас (Угорщина) — 80.48 м
  3. Михайло Кохан (Україна) — 80.18 м

Медаль Кохана стала четвертою для України на Євро-2024 з легкої атлетики. Перед цим вибороли нагороди Ярослава Магучіх та Ірина Геращенко (“золото” та “бронза” у жіночих стрибках у висоту), а також Людмила Оляновська (спортивна ходьба на 20 км).

Читайте також: