Олександр Усик розглядає можливість залишити хевівейт після бою з Ф’юрі

Український боксер Олександр Усик у травні став абсолютним чемпіоном світу у важкій ваговій категорії, перемігши непереможного раніше британця Тайсона Ф’юрі в бою за це звання. Наприкінці року боксерів чекає реванш, який відбудеться 21 грудня в Ер-Ріяді.

Очікувалося, що в разі перемоги в цьому поєдинку український чемпіон може вибрати між проведенням поєдинку з Ентоні Джошуа або захистом поясів від Чжана Чжилея чи Даніеля Дюбуа. Проте Олександр Усик вирішив рухатися іншим шляхом.

Він оголосив, що може покинути надважку вагову категорію. Українець розглядає варіант повернення до крузервейту і бажає спробувати ще раз стати абсолютним чемпіоном світу в цій вазі.

“Я думаю, що, можливо, після реваншу я можу спуститися у вазі в крузервейт. Можливо, це мій план. Коли я почав тренувальний табір… Я постійно їв. Для мене це важко. Мені це не подобається – коктейлі, вода, протеїн, банани… Але банани – це добре, я люблю банани”, – сказав Усик у подкасті 3KDR.

Цей сценарій підтвердив його менеджер, Егіс Клімас. Він додав, що вони обговорювали з Олександром Усиком зміну вагової категорії напередодні, і це дійсно входить у їхні плани.

Цікаво що, британський боксер Лоуренс Околі, чинний чемпіон світу за версією WBC у бриджервейті (до 101,6 кг), кинув виклик Олександру Усику наприкінці весни. Це відкриває для українця нову можливість: спробувати свої сили у цій ваговій категорії.

Нагадаємо, що раніше Олександр Усик був активним у крузервейті, де здобув 16 перемог, ставши абсолютним чемпіоном світу, і захистив свій титул у поєдинку проти Тоні Белью. Після цього він перейшов у хевівейт та повторив свій успіх і тут.

Читайте також: