Жіноча збірна України з футболу вирвала нічию у матчі з Вельсом у відборі на Євро-2025

Жіноча збірна України з футболу вдруге зіграла внічию з командою Вельсу під час відбіркового етапу Євро-2025. Українки завершили матч із рахунком 2:2.

Українська команда провела четвертий поєдинок у відбірковому раунді. Під керівництвом Володимира Пятенка вони здобули перемогу над Косово (2:0), програли у матчі проти Хорватії (0:1), а також зіграли внічию з командою Вельсу (1:1).

У четвертому турі Україна грала номінально домашній поєдинок проти команди Вельсу.

Українська збірна відкрила рахунок у матчі: на 34-й хвилині гри нападниця Ольга Овдійчук подала м’яч по правому флангу до Роксолани Кравчук. Проте півзахисниця допустила перехід м’яча до Яни Калініної, яка забила гол.

У другому таймі, на 74-й хвилині, вальйкам вдалося відновити рівновагу. Гравчиня Еванс Джемма була збита у штрафному майданчику, і суддя призначила пенальті на користь Вельсу. Пенальті було успішно виконано півзахисницею Кейлі Бартон.

Через три хвилини збірній Вельсу вдалося вийти вперед: Джессіка Фішлок забила м’яч з-за меж штрафного майданчика, а Дар’я Келюшик не впоралась з її ударом.

На останніх секундах компенсованого часу Дарина Апанащенко прорвалась по флангу, передала м’яч у штрафний майданчик, де півзахисниця Таміла Хіміч головою відправила його у ворота.

Суддя зафіксувала рахунок 2:2.

  • Кваліфікація Євро-2025. Четвертий тур

Україна — Вельс 2:2

Голи: Калініна, 34, Хіміч 90+8 — Бартон, 74, Фішлок, 77

Наступний поєдинок кваліфікації на жіноче Євро-2025 “синьо-жовті” проведуть у середу, 12 червня. Суперницею України стане Косово.

Читайте також: