“Ворскла” розпрощалася з головною тренеркою жіночої команди Наталією Зінченко

“Ворскла” завершила співпрацю з багаторічною головною тренеркою жіночої команди Наталією Зінченко.

Зінченко на прощання звернулася зі словами подяки до клубу, Полтави та ЗСУ.

“Кінець сезону і кінець моєї праці в цьому клубі. Настав час мені відпускати [своїх підопічних] і трохи відпочити.

Хочу подякувати всім уболівальникам полтавської “Ворскли”, всім тим, хто підтримував мене і в складну хвилину, і в радісну. Ви були поруч, вас мало, але ви були поруч. Хочу подякувати моєму тренерському штабу. Олександр Михайлович Митько був зі мною із самого початку і до кінця. Хочу подякувати, що він був поруч завжди. Всім людям клубу теж дякую. Вони як родина нас прийняли тут. Це були дуже класні два роки.

Я хочу тільки побажати удачі команді та керівництву. Головна подяка – це нашим хлопцям та дівчатам ЗСУ. Дякую, що ви повернули нас у футбол два роки тому. Ми не можемо вам допомогти, тільки цими перемогами та емоціями. Ми вас чекаємо, повертайтесь живими. Слава Україні”.

Зінченко у 2013-му році очолила “Житлобуд-2” з Харкова. Згодом, у 2022-му, команда переїхала до Полтави і була перейменована спочатку на “Ворсклу-Харків-2”, а потім просто на “Ворсклу”.

Разом із цією командою Зінченко п’ять разів ставала чемпіонкою України (у тому числі виграла обидва останні чемпіонати, 2023-го та 2024-го), чотири рази здобувала Кубок України. З 2018 до 2021 року Наталія очолювала жіночу збірну України.

Двічі поспіль – у 2021-му та 2023-му – Зінченко визнавалася найкращою тренеркою жіночих команд за версією Всеукраїнського об’єднання тренерів з футболу.

Читайте також: