Українські дзюдоїсти вибороли 5 медалей на Європейському чемпіонаті серед ветеранів

З 8 по 11 червня в місті Подчетртек (Словенія) відбувся чемпіонат Європи з дзюдо серед ветеранів. Українські спортсмени продемонстрували високий рівень підготовки та здобули 5 медалей: 1 золоту, 1 срібну та 3 бронзові.

  • Ілля Ходоровський (до 60 кг) став чемпіоном у віковій категорії М9 (70 років і старше). Його єдиним суперником був представник Польщі Рисзард Вічан, якого наш ветеран двічі переміг за коловою системою.
  • Микола Данканич виборов “срібло” у віковій категорії 55-59 років та вазі до 66 кг. Українець здолав представників Австрії, Італії та Франції, проте поступився ще одному французу Жан Луку Гарсії, який і став переможцем змагань.
  • Бронзовими призерами стали Василь Тудан (50-54 роки; до 73 кг), Артур Абрамовський (60-64 роки; понад 100 кг) та Юрій Кулєшов (65-69 років; до 73 кг).

Зазначимо, що за крок від нагороди у віковій категорії М6 зупинився Микола Вінтоняк (до 100 кг), посівши підсумкове 5 місце. Крім того, ще один український ветеран Ігор Книш (М7, до 90 кг) став сьомим.

У загальному заліку чемпіонату взяли участь представники 37 країн.

Українські дзюдоїсти здобули 5 медалей на Європейському чемпіонаті серед ветеранів