Українці здобули 5 медалей на третьому етапі Кубка світу зі спортивної гімнастики

У болгарському місті Варна завершився третій етап Кубка світу зі спортивної гімнастики у сезоні 2024 року. Після чотирьох днів змагань українські гімнасти вибороли п’ять нагород різного ґатунку.

Українська команда завершила етап з медалями у п’яти різних видах змагань, зокрема здобула одне “золото” у чоловічих змаганнях та дві срібні медалі у жіночих.

Результати українців

Гімнаст Назар Чепурний виборов “золото” у вправі з опорного стрибка, вже вчетверте у своїй кар’єрі. З результатом 14.383 бала він здобув свою другу перемогу в сезоні, після перемоги на етапі Кубка світу у Баку у цій самій дисципліні. Крім того, Чепурний додав “срібло” у вправах на паралельних брусах, поступившись лише французу Камерону-Лі Бернару.

Ще одне “срібло” у жіночих змаганнях на різновисоких брусах отримала Єлизавета Губарєва, яка побила свій персональний рекорд, встановлений ще у сезоні 2021 року.

Також дебютне “срібло” в Кубку світу виборола 15-річна Діана Лобок, ставши другою у вправі на колоді з результатом 13.033 бала.

Українець Олег Вєрняєв виборов “бронзу” у вправі на кільцях. Ця медаль стала першою для нього з 2017 року і першою у поточному сезоні Кубка світу.

До завершення сезону Кубка світу залишились ще два етапи. Вони пройдуть у словенському місті Копер (30 травня — 2 червня) та угорському Сомбатгеї (4-6 жовтня).

Читайте також: