У Кам’янському стартувала “Школа плавання”

У пʼятницю, 24 травня, у Камʼянському стартувала щорічна міська програма “Школа плавання”. Головна мета проєкту – допомогти дитині з легкістю опановувати водне середовище, навчитись правильно пірнати, дихати та засвоїти плавальні навички та техніки.

Заняття безкоштовні та проходять щодня з урахуванням вимог воєнного стану в басейні олімпійського стандарту “МіКомп”. Подружитись з водою дітям допомагають висококваліфіковані тренери відділення плавання дитячо-юнацької спортивної школи №5.

На відкрите тренування, аби привітати спортсменів, завітали почесні гості: міський голова Андрій Білоусов, начальник управління молоді та спорту Анатолій Івашина, директор дитячо-юнацької спортивної школи №5, Майстер спорту міжнародного класу, старший тренер збірної команди України з плавання Дмитро Краєвський, директор департаменту освіти Наталія Рева, а також директор СК “Прометей” Андрій Дроговоз.

– Ініціативу “Школа плавання” було запроваджено у 2017 році, тоді дві тисячі вихованці загальноосвітніх навчальних закладів та спортивних шкіл міста вперше отримали можливість прийти до басейну та навчитися плавати. Для нас дуже важливо, аби наші діти знали правила безпеки, оскільки Камʼянське розташоване на берегах річки Дніпро. Дякую організаторам та тренерам за роботу. Бажаю нам миру та перемоги. Слава Україні! – наголосив А. Білоусов.

Як розповів начальник управління молоді та спорту Анатолій Івашина, до кінця цього року близько 10 тисяч школярів Камʼянського опанують базові навички поводження на воді в рамках міської програми.

– Після перерв у зв’язку з пандемією Covid-19 у 2020 році та повномасштабним вторгненням у 2022-му, ми знову можемо насолоджуватися проведенням цього заходу. Усі тренування проходять з дотриманням правил безпеки, адже в басейні наявне укриття. Ба більше, ми отримали дозвіл районної військової адміністрації, яка детально вивчила це питання. Ми бачимо, наскільки діти радіють заняттям, і сподіваємося, що цей час не лише сприятиме їхньому фізичному розвитку, а й допоможе їм знайти нових друзів та зміцнити здоров’я, – зазначив А. Івашина.

Сергій, учень ліцею №9, поділився своїми враженнями, підкресливши, що за чотири тренування зміг значно покращити свої навички.

– Коли я прийшов сюди вперше, я зовсім не вмів плавати і ледь тримався на воді, але завдяки поступовому навчанню в мене вже непогано виходить, адже тут працюють справжні професіонали. Сьогодні ми вивчали нові вправи, було дуже цікаво та весело. Якщо ти справді хочеш цим займатися, можна досягти неабияких результатів, – наголосив хлопець.

Читайте також: