“Манчестер Сіті” тріумфує над “Інтером” у фіналі Ліги чемпіонів: Родрі забиває єдиний гол

У фіналі Ліги чемпіонів сезону 2022/23, який відбувся на “Олімпійському стадіоні Ататюрка” у Стамбулі, англійський клуб “Манчестер Сіті” здобув перемогу з рахунком 1:0 над італійським “Інтером”.

Перед початком матчу, “Манчестер Сіті” вважався головним фаворитом серед букмекерів. Так, на їхню перемогу приймали ставки з коефіцієнтом 1,52. Завдяки своїй зірковій команді та досвідченому тренеру Хосепу Гвардіолі, команда сподівалася зайняти почесне місце вперше в історії клубу.

Натомість, італійський “Інтер” мав багатшу колекцію єврокубків, тож вони розраховували бодай на один трофей і цього сезону.

Як пройшов матч

Протягом першого тайму “Ман Сіті “показав перевагу у грі порівняно зі своїм суперником. Нападник “містян” Ерлінг Голанд мав чудову можливість відзначитися голом, але голкіпер “нерадзуррі” Андре Онана блискуче відбив його удар.

Долю поєдинку вирішив єдиний постріл, який виконав півзахисник “Манчестер Сіті” Родрі. Іспанець забив переможний гол на 68-й хвилині.

Єврокубкові фінали “Манчестер Сіті”:

  • Кубок кубків-1970: Гурнік Забже (2:1)
  • Ліга чемпіонів-2021: Челсі (0:1)
  • Ліга чемпіонів-2023: Інтер (1:0)

Цікаво, що це вже четвертий фінал Ліги чемпіонів поспіль, який завершується з рахунком 1:0. У 2020 році Баварія мінімально перемогла ПСЖ, у 2021-му “Челсі” здолав “Манчестер Сіті” завдяки голу Хаверца, а в попередньому сезоні “Реал Мадрид” забив лише один гол, аби перемогти “Ліверпуль”.