Стало відомо, з ким зіграє збірна України з хокею на ЧС-2025 у дивізіоні ІА

Чоловіча збірна України з хокею наступного року виступить на чемпіонаті світу в дивізіоні ІА. Це право “синьо-жовті” здобули вперше з 2017 року завдяки перемозі на ЧС-2024 в дивізіоні ІB, який завершився на початку травня у Литві.

Трьох із п’яти суперників збірна України отримала за підсумками чемпіонату світу-2024 в дивізіоні ІА, що проходив одночасно зі світовою першістю в Литві. За результатами турніру в Італії класом понизилася Республіка Корея, яку наступного року замінить збірна України. Тим часом переможець турніру — Угорщина та друга команда чемпіонату Словенія — піднялися до елітного дивізіону.

Останніх двох суперників “синьо-жовті” отримали після групового етапу на чемпіонаті світу в елітному дивізіоні, що проходить у столиці Чехії — Празі. Класом понизилися дві найгірші команди кожної з груп, а саме Польща та Велика Британія.

На світовій першості поляки зазнали поразки у всіх семи матчах, набравши лише 1 очко. Британці проведуть свій заключний матч у групі проти Австрії у вівторок, 21 травня, але на турнірне становище це не вплине. Від рятівного сьомого місця в групі, на якому перебуває Данія, збірну Великої Британії відділяють недосяжні 6 очок. За шість попередніх матчів британці не набрали жодного очка.

Учасники ЧС-2025 з хокею у дивізіоні ІА

  • Італія
  • Румунія
  • Японія
  • Україна
  • Польща
  • Велика Британія

Варто зазначити, що Україна втретє в історії здобула перемогу на чемпіонаті світу в дивізіоні ІВ, який є третім за рангом у світовому хокеї. Раніше це ставалося у 2013 та 2016 роках.

Читайте також: