Усик: “Вкрадений нокаут? Я не думаю про це, бо ми маємо перемогу”

Абсолютний чемпіон світу у надважкій вазі Олександр Усик прокоментував перемогу над екс-володарем титулу WBC Тайсоном Ф’юрі на прес-конференції після об’єднавчого бою.

“Ні, я не хвилювався. Я не знаю чому. Справа в тому, що я вірив у те, що переміг. Я зробив хорошу роботу. Хвилювання не було.

Моя команда вважає, що в мене вкрали нокаут у дев’ятому раунді? Я не думаю про це, тому що у нас є переможець. Добре, можливо. Я не думаю про це, тому що у нас є перемога. Добре, немає нокауту – проблема. Але це були 12 раундів великої драми”.

Нагадаємо, в ніч на 19 травня Усик завдав Ф’юрі першої поразки у професійній кар’єрі в поєдинку, який пройшов на “Kingdom Arena” в Ер-Ріяді (Саудівська Аравія). У дев’ятому раунді Олександр відправив “Циганського Короля” в глибокий нокдаун, і лише втручання рефері не дозволило бою завершитися достроково. У результаті перемогу було присуджено українцю роздільним рішенням суддів: 115-112, 113-114 та 114-113.

Як свідчить статистика бою, Ф’юрі завдавав більше ударів, але Усик частіше потрапляв (у тому числі потужними панчами), був набагато точнішим та ефективнішим. Особливо це помітно в другій половині бою, коли британець серйозно здав. Заодно Олександр встановив рекорд: ніколи раніше “Циганський Король” не пропускав стільки ударів в одному поєдинку (170), попередній рекорд (127) належав Отто Валліну.

Усик став першим в епоху чотирьох поясів абсолютним чемпіоном світу у хевівейті. У надважкій вазі востаннє статусом абсолюту володів Леннокс Льюїс у 1999 році, але тоді для цього звання було достатньо трьох титулів.

Повідомлялося, що між Усиком та Ф’юрі укладено угоду на повторний поєдинок. Голова Головного управління у справах розваг Саудівської Аравії Турки Аль аш-Шейх заявляв, що бій-реванш між Олександром та Тайсоном заплановано на 12-13 жовтня в Ер-Ріяді.

Читайте також: