Перепад температури: як покращити свій стан

З настанням літа розпочинаються температурні “гойдалки”, адже зранку може бути ще прохолодно, а вдень настає неймовірна спека. В такий період важливо не перевтомлювати свій організм і пристосуватися до таких умов.

Менше “походів”

Кардіологи радять тим, у кого організм болісно реагує на скачки атмосферного тиску, а особливо людям похилого віку, в такі дні намагатися рідше виходити з дому. Навіть похід до магазину чи аптеки можна відкласти, скориставшись доставкою.

Якщо ж “походи” неможливо відмінити, попіклуйтесь про головний убір, якщо вдень буде спекотно, або про кофтинку, якщо ранок чи вечір буде прохолодним. Ну і пляшечка води не буде зайвою. Після повернення додому, обов’язково 5-10 хвилин треба витратити на відпочинок і полежати з піднятими ногами.

Менше стресу – більше води

В дні скачків температури бажано поменше стресувати, бо переживання сильно б’ють по серцево-судинній системі через викид адреналіну, який підвищує артеріальний тиск. Допоможе в цьому відмова від перегляду новин. Також не варто намагатися допомогти собі ліками, адже самолікування може нашкодити організму. Краще проконсультуватися з лікарем.

А ще не забувайте про воду та збалансоване харчування. В спеку нашому організму потрібно більше рідини, аби почувати себе краще. А от від смаженого, копченого та соленого краще відмовитися. Така їжа може викликати важкість у шлунку, що не найкращим чином вплине на самопочуття. Віддайте перевагу овочам та фруктам, яких зараз вдосталь на полицях магазинів та ринків.