Названо найоплачуваніших спортсменів світу: хто потрапив до списку

260 мільйонів доларів – річний дохід форварда збірної Португалії та саудівського “Аль-Насра” Кріштіану Роналду. Кріш – найбільш високооплачуваний спортсмен світу. Загалом 50 найбагатших атлетів планети сумарно заробили майже 3,9 мільярда доларів. Це рекордний показник, який оновлюється четвертий рік поспіль.

Такими є дані щорічного рейтингу Forbes. За оцінками видання, дохід 50 найкращих спортсменів рейтингу за три роки збільшився на 30%, за останні десять років – удвічі. При цьому доходи від комерційної діяльності спортсменів склали 936 мільйонів, що на 13% нижче, ніж минулого року.

Лідерство у списку другий рік поспіль утримує Кріштіану Роналду, чия зарплата у клубі становить 200 мільйонів доларів на рік. На другому місці – гольфіст Джон Рам, який також може похвалитися високими виплатами із Саудівської Аравії. На третьому – Ліонель Мессі.

“Порогом” для входу в ТОП-50 рейтинг були 42,5 мільйона доларів. 2020-го ця сума дорівнювала 28,5 мільйона доларів. Середній вік спортсменів, що увійшли до ТОП-50, становив 31,1 року. При цьому у рейтингу – шість спортсменів 39 років і старше – Кріштіану Роналду, Леброн Джеймс, Аарон Роджерс, Льюїс Гемілтон, Макс Шерцер та найстаріший спортсмен у списку, 48-річний гольфіст Тайгер Вудс.

У ТОП-50 29 спортсменів представляють США, чотири – Велику Британію, два – Францію. При цьому, як зазначають укладачі рейтингу, Джоел Ембіїд, який цього літа виступатиме за збірну США на Олімпійських іграх у Парижі, “зарахували” за свою рідну країну Камерун.

Якщо говорити про види спорту, то до ТОП-50 увійшли 19 баскетболістів, 11 – гравців в американський футбол, вісім футболістів та п’ять гравців у гольф.

ТОП-10 найбагатших спортсменів світу

  1. Кріштіану Роналду;
  2. Джон Рам;
  3. Ліонель Мессі;
  4. ЛеБрон Джеймс;
  5. Янніс Адетокумбо;
  6. Кіліан Мбаппе;
  7. Неймар;
  8. Карім Бензема;
  9. Стівен Каррі;
  10. Ламар Джексон.

Читайте також: