Українські акробати здобули 4 медалі на старті Кубка світу 2024

Українські спортсмени здобули чотири медалі на першому етапі Кубка світу з акробатики, що проходив у болгарському Бургасі з 10 по 13 травня.

Які нагороди здобули українці

У змаганнях жіночих двійок Рузанна Вечерук і Ангеліна Чернявська завершили кваліфікацію на другому місці. Дівчата стали четвертими у балансі та другими у динаміці. У фіналі українки набрали 27.710 балів, посівши третє місце після бельгійок Майсає Бууш та Сілдке Махаріс, а також ізраїльської пари Майя Велнер – Роні Коен.

У чоловічих двійках Софроній Давиденко та Іван Горлач вийшли у фінал, посівши третє місце у балансі. Дует завершив змагання на п’ятій позиції. Андрій Чепелюк і Максим Юшак до фіналу не потрапили.

Єфросинія Кривицька та Іван Лабунець показали другий результат у кваліфікації змішаних двійок. Це дало їм змогу завоювати срібло у фіналі, поступившись переможцям Разії Сеїдли та Агасіфу Рахімову з Азербайджану менше ніж на 0,5 бала. Третє місце зайняли ізраїльтяни Амі Рефаелі та Йонатан Фрідман.

Обидві українські жіночі трійки були серед трьох найкращих за результатами балансу, але дещо поступилися у динаміці. У фіналі Карина Островська, Еліна Козачанська та Аліна Пугач посіли друге місце після бельгійок Мірті Феркаутерен, Лаурен Фербрюгге та Софії Якен.

Третє місце вибороли Маріам Тутберідзе, Грейс Вондер Хаар та Кайла Вондер Хаар зі США. Українська трійка Діана Васильєва, Тетяна Демиденко та Анастасія Гринюк фінішували шостими.

У чоловічих четвірках Юрій Савка, Станіслав Кукурудз, Юрій Пуш та Тарас Яруш впевнено перемогли своїх суперників з Азербайджану: Расула Сеїдли, Ріада Сафарова, Сеймура Джафарова та Абдуллу Аль-Масайхи.

Читайте також: