Джеймс Алі Башир: “Якщо Усик виграє перші 4-5 раундів, він переможе у поєдинку”

Джеймс Алі Башир, екс-тренер чемпіона світу в надважкій вазі за версіями WBO/WBA/IBF/IBO Олександра Усика, вважає, що в бою з володарем титулу WBC Тайсоном Ф’юрі ключовими стануть перші п’ять раундів.

“Протягом усього тренувального табору я б казав йому: “Той, хто виграє перші чотири раунди, забезпечить перемогу”. Я очікую, що Олександр Усик скористається лівим верхнім ударом. Тайсон здавався сприйнятливим до цього конкретного удару в бою з Отто Валліном, тому я б використав цю стратегію – багато лівих ударів зверху від джеба Усика.

Він повинен завдати удару Тайсону в груди і відразу після цього пробити лівою рукою. Якщо він зможе завдати одін із цих ударів, це буде для нього добре, тому що це трохи сповільнить Тайсона.

Якщо Усик зможе покласти ці раунди в скарбничку, я впевнений, що він зможе забезпечити собі титул. Він може забезпечити перемогу в них. Той, хто виграє перші чотири або п’ять раундів, швидше за все, виграє бій”.

Нагадаємо, раніше Олександр Усик і Тайсон Ф’юрі прибули до арабського міста, де 18 травня на них чекає об’єднавчий бій за звання абсолютного чемпіона в надважкій вазі. Ф’юрі це зробив ще 4 травня, Усик – на шість днів пізніше.

Відомий також список інших боїв, що пройдуть у рамках вечора боксу у Саудівській Аравії. Серед них поєдинок українця Даніеля Лапіна проти португальця Октавіу Пудівітра за титул WBA Continental у напівважкій вазі.

Івент прийме саудівський Ер-Ріяд. WBC пропонує провести реформу суддів на звітний бій, збільшивши їхню кількість до 5-6 осіб. Штрафні санкції для боксерів у разі відмови від поєдинку становлять 10 мільйонів доларів.

Президент WBC Маурісіо Сулейман оголошував, що між боксерами укладено угоду на повторний поєдинок. Другий бій також готові санкціонувати і у WBO. Повідомлялося, що доля можливого реваншу залежить від першого бою. Ф’юрі заявив, що у контракті є пункт про обов’язковий реванш. Згодом стало відомо, що повторна зустріч у рингу українця та британця запланована на 12-13 жовтня.

Також Сулейман представив спеціальний пояс WBC, за який змагатимуться Усик та Ф’юрі. У його оформленні використано кольори українського та британського прапорів. Папа Римський Франциск вже благословив пояс Світової боксерської ради, який стоятиме на кону у битві за титул.

Читайте також: