Український боєць UFC Ігор Потєря отримав дискваліфікацію після бою з Перейрою: відома причина

Міжнародна організація змішаних єдиноборств UFC оголосила вирок українському бійцю Ігорю Потєрі (20-6), який отримав довготривалу дискваліфікацію. Протягом наступних трьох місяців він не матиме права виходити на ринг через заборонений прийом під час поєдинку з Мішелем Перейрою (31-11).

Їхнє протистояння відбулося у ніч з 4 на 5 травня в бразильському Ріо-де-Жанейро в межах UFC 301. Поєдинок тривав всього 54 секунди: Перейра після потужного удару використав задушливий прийом, що принесло йому перемогу над українським опонентом.

Потєря прокоментував свою дискваліфікацію у соцмережах, висловивши сподівання на справедливе рішення та скасування результату поєдинку. Бразилець, за словами українського бійця, не лише застосував задушливий прийом, а й ударив лежачого суперника коліном у голову після незвичайного сальто.

“Прикро, але UFC усунув мене від боїв на три місяці через заборонений удар. Можливо, справедливість переможе і результат поєдинку буде анульовано”, – написав Потєря у своєму пості в Instagram.

Слід зазначити, що це був 6-й поєдинок 27-річного Потєрі в UFC – 2 перемоги та 4 поразки.

Нагадаємо, що українець ще восени 2021 року виборов перемогу на відбірковому турнірі Dana White’s Contender Series Season 5, після чого отримав пропозицію контракту від UFC.

Читайте також: