Даяна Ястремська врятувала два матчболи Зігемунд та вийшла в третє коло тисячника в Римі

Українська тенісистка Даяна Ястремська (№33 WTA) успішно пройшла до третього кола турніру WTA 1000 у Римі, здобувши перемогу над німкенею Лаурою Зігемунд (№86 WTA) у трьох сетах.

Ястремська стала однією із чотирьох українок, які отримали статус сіяних у турнірі у Римі. Попередньо вона брала участь у турнірі WTA 1000 у Мадриді, де пробилася до третього кола змагань, ставши єдиною українською представницею, що досягла такого результату.

Перша зустріч Ястремської на турнірі у Римі була з німкенею Зігемунд, з якою вони зійшлися вже двічі: у Гобарті у 2019 році та в Абу-Дабі у 2023 році, де переможницею стала саме українська тенісистка.

Як минув поєдинок

Матч між Ястремською та Зігемунд був напруженим. У першому сеті українка програла перший гейм на власній подачі, згодом Даяна зрівняла рахунок на 2:3. Наступний гейм знову дозволив Зігемунд зробити брейк, в результаті чого перший сет завершився поразкою українки 4:6.

У другому сеті Ястремська також опинилася в складному положенні, відстаючи 3:5, проте вона змогла відіграти два матчболи Зігемунд. У кінцевому результаті Даяна зрівняла рахунок на 5:5.

Успішно перевівши гру в третій сет, Ястремській вдалося уникнути тай-брейку. Спочатку вона забезпечила собі гейм на власній подачі, а потім переграла Зігемунд з рахунком 7:5.

У третьому сеті Ястремська взяла тайм-аут після того, як під час розіграшу, що вирішував матч на користь Зігемунд, вона впала біля сітки та травмувала задню поверхню стегна.

Медична перерва стала вигідною для Ястремської: спочатку вона взяла брейк на подачі Зігемунд, а потім повністю здобула перевагу у матчі.

В кінці кінців, Ястремська здобула перемогу. Гра тривала 2 години і 50 хвилин, протягом яких українка відбила 60% брейкпоїнтів, у той час як німка здійснила це лише в 30% випадків.

  • WTA 1000. Рим, друге коло

Даяна Ястремська (Україна, 32) — Лаура Зігемунд (Німеччина) 2:1 (4:6, 7:5, 6:2)

Наступною суперницею Ястремської стане “нейтральна тенісистка” Аріна Сабалєнко (№2 WTA).

Читайте також: