Українська гімнастка Марія Височанська пронесла олімпійський вогонь у церемонії старту естафети у Марселі

У Франції стартувала церемонія естафети олімпійського вогню, у якій взяла участь українська гімнастка Марія Височанська. Українка очолила команду спортсменів з країн Європейського Союзу, які перенесли вогонь вулицями Марселя у День Європи.

Марія Височанська — одна з 28 європейських спортсменів, що отримали запрошення від організаторів Олімпійських ігор у Парижі для участі в естафеті олімпійського вогню. Вона отримала це право як капітан збірної України з художньої гімнастики, яка вже забезпечила собі ліцензію на Ігри у Парижі у групових вправах.

9 травня країни Європейського Союзу, а також Україна відзначають День Європи. Саме у цей день організатори Олімпійських ігор у Парижі вирішили розпочати естафету олімпійського вогню.

Церемонію відкриття естафети олімпійського вогню розпочав ексфутболіст “Марселя” Базіль Болі. Серед учасників першого дня естафети була і Марія Височанська, яка несла факел з олімпійським вогнем. Разом з нею йшли інші спортсмени та параолімпійці, що представляли країни Європейського Союзу.

Зазначимо, що Височанська вже брала участь у Олімпійських іграх 2020 року в Токіо, де збірна України зайняла сьоме місце у груповому багатоборстві.

Читайте також: