Стало відомо, хто може стати новим тренером “Шахтаря”

“Гірники” активно шукають заміну головному тренеру Ігорю Йовичевичу.

На днях ЗМІ облетіла інформація про те, що президент “Шахтаря” Рінат Ахметов вирішив звільнити 49-річного Йовичевича і припинити співпрацю з його тренерським штабом. Хорватський футболіст почав працювати з донеччанами 14 липня 2022 року. Що стало причиною його звільнення – не відомо. Та вже є чотири претенденти на нову посаду.

Так, “гірників” може очолити 44-річний Арне Слот із нідерландського клуба “Феєнорда”. Саме ця команда давала прочуханки “Шахтарю” у матчах єврокубків. Також на посаду головного тренера розглядають 45-річного Вінченцо Італьяно, італьянського футболіста, тренера “Фіорентини” та фіналіста Ліги конференцій.

Не виключно, що тренером може стати і 45-річний, наразі безробітний Дженнаро Гаттузо. Він грав за “Валенсія”, а потім був там декілька років тренером.

Також донеччан зацікавив 53-річний Патрік ван Леувен, нідерландський футболіст, який виступав на позиції півзахисника, головний тренер луганського клубу “Зоря”. Та з’являється інформація, що підписати його буде непросто, адже відступні за нього перевищують 1 мільйон євро.

Нагадаємо, що у 32-му сезоні, 2022-2023 рокі, команда “Шахтаря” виграла чотирнадцятий титул чемпіонів України, вийшла у плей-оф Ліги Європи.