Україна втретє поспіль завершила без нагород доросле Євро-2024 зі спортивної гімнастики

Жіноча збірна України з спортивної гімнастики завершила свій виступ на дорослому жіночому Євро-2024 без отриманих медалей, вже третій рік поспіль залишаючись поза подіумом.

Чемпіонат Європи з гімнастики серед жінок розпочався в італійському Ріміні безпосередньо після закінчення чоловічого турніру. На минулому Євро з гімнастики серед чоловіків Україна здобула п’ять нагород і виборола перше місце в загальному заліку медалей.

На Євро-2024 Україну представляли п’ять гімнасток у дорослій категорії: Єлизавета Губарева, Анна Лащевська, Діана Лобок, Поліна Д’яченко та Маріанна Кінюк. У перший день змагань розігрувалися медалі за багатоборство, проте українки не змогли здобути жодної нагороди.

Проте, вперше за три роки, одна з українських гімнасток потрапила до фіналу. Дебютантка Поліна Д’яченко у дорослій континентальній першості змагалася за медаль у вправах на колоді. Вона виконала вправу із складністю 5.1, отримавши 12.500 балів. У фіналі Д’яченко посіла восьме місце – це найнижчий результат серед всіх учасниць.

Україна востаннє отримувала медаль на чемпіонаті Європи у 2021 році, завдяки виступу Анастасії Бачинської, яка здобула третє місце у вправах на колоді.

Читайте також: