Український скелелаз Ярослав Ткач оновив рекорд України у швидкості на Кубку Світу

Український скелелаз Ярослав Ткач побив національний рекорд зі швидкості під час третього етапу Кубка Світу-2024 у Солт-Лейк-Сіті, США.

Змагання третього етапу Кубка Світу-2024 завершилося в неділю, 5 травня. Скелелази змагалися у двох дисциплінах: болдерінгу та швидкості. У цьому етапі лише один спортсмен представляв збірну України – Ярослав Ткач.

Ткач взяв участь у кваліфікації зі швидкості. Українець мав дві спроби подолати трасу, але найкращим результатом стала його друга спроба. Першу трасу він подолав за 5.48 секунд, а другу – за 5.19 секунд, встановивши новий рекорд України.

Після кваліфікації Ткач посів друге місце, поступившись лише американцеві Семюелю Ватсону, який показав результат 4.99 секунди.

Це вже четвертий раз, коли Ярослав покращує національний рекорд зі швидкості у скелелазінні. В серпні 2023 року на чемпіонаті світу в швейцарському Берні він подолав дистанцію за 5.25 секунди. Таким чином, Ткач покращив свій результат на 0.06 секунди.

До слова, Ярослав Ткач є претендентом на участь в Олімпійських іграх-2024. У червні 2023 року він посів третє місце на чемпіонаті світу зі скелелазіння серед військовослужбовців у Словенії, а у вересні переміг у фіналі Кубка Європи в Італії.

Читайте також: