Збірна України з легкої атлетики здобула 13-ту ліцензію на Олімпіаду-2024 завдяки успіху в мікст-естафеті 4х400 м

Україна здобула 13-ту ліцензію на Олімпіаду-2024 у легкій атлетиці. Українські спортсмени вибороли перепустку на Ігри у Парижі у змішаній естафеті 4х400 м. під час чемпіонату світу з естафетного бігу.

Чемпіонат світу з естафетного бігу проходив на Багамах протягом двох днів, 4-5 травня. Щоб здобути олімпійську ліцензію, спортсмени мали два способи: прямо увійти до фіналу в результаті першого дня (для цього потрібно було потрапити в топ-2 забігу) або посісти топ-2 місця у “втішних” забігах, які відбувалися на другий день.

У перший день українським атлетам не вдалося здобути олімпійську ліцензію. У змішаній естафеті 4х400 м вони фінішували третіми, тоді як жіноча команда посіла четверте місце.

Лише на другий день українським бігунам вдалося здобути ліцензію. У змішаній естафеті 4х400 м команда України у складі Олександра Погорілка, Тетяни Мельник, Данила Даниленка та Анни Рижикової фінішувала другою, поступившись Великій Британії. Але в жіночій естафеті українки (Катерина Карпюк, Тетяна Харащук, Вікторія Ткачук та Марія Шостак) посіли лише п’яте місце.

До слова, загальна кількість українських спортсменів, що здобули ліцензії на Ігри-2024, зросла до 94. У легкій атлетиці Україна тепер має 16 представників.

Читайте також: