Українська легкоатлетка Марина Бех-Романчук розпочинає змагання на п’ятому етапі Діамантової ліги

Чинна чемпіонка Європи з потрійного стрибка, Марина Бех-Романчук, визначила дату свого старту у сезоні 2024 року Діамантової ліги. Організатори підтвердили її участь у етапі в американському Юджині.

Останній раз Бех-Романчук брала участь у змаганнях у січні, коли виступала у двох дисциплінах турніру в Дортмунді, Німеччина. Після цього вона пропустила світову першість у приміщенні та решту зимового сезону через запалення ахілла.

У одній з двох дисциплін Бех-Романчук, а саме — стрибках у довжину, сезон Діамантової ліги для жінок розпочнеться в суботу, 27 квітня, з другого етапу в Шанхаї. Проте українка не потрапила до списку учасників цього турніру. На двох наступних етапах — у Досі та Рабаті — дисципліни Марини не включені до програми змагань. Замість цього, легкоатлетки будуть змагатися у потрійному стрибку на рівні комерційної топсерії вже в Юджині 25 травня.

Організатори підтвердили участь Марини Бех-Романчук, дворазової віцечемпіонки світу Шаніки Ріккетс та американки Кетури Орджі, яка посіла четверте місце на чемпіонаті світу в приміщенні 2024 року.

У минулому сезоні Бех-Романчук потрапила до фіналу Діамантової ліги у двох дисциплінах — потрійному стрибку та стрибках у довжину. Проте через проблеми зі здоров’ям виступити в Юджині їй не вдалося.

Останній старт Бех-Романчук на рівні Діамантової ліги був 8 вересня, коли вона виграла срібло у потрійному стрибку на етапі в Брюсселі.

Варто зазначити, що у 2023 році Марина здобула вісім міжнародних нагород, зокрема “срібло” на чемпіонаті світу та “золото” на Європейських іграх у потрійному стрибку.

Читайте також: