Даяна Ястремська вирвала перемогу в Емільяни Аранго на Mutua Madrid Open

Даяна Ястремська (№34 WTA) здобула перемогу у своєму першому поєдинку на турнірі WTA 1000 у Мадриді. У другому раунді українська тенісистка здолала колумбійку Емільяну Аранго (№121 WTA) з рахунком 2:1 за сетами.

Це вже четвертий раз, коли Ястремська виступає в основній сітці турніру Madrid Open. До цього вона ніколи не досягала третього раунду на місцевих ґрунтових кортах.

Попередньо не зустрічавшись з Аранго, яка займає 121-е місце у світовому рейтингу, Ястремська підкорила свою суперницю. Аранго почала свій шлях на турнірі з кваліфікації, перемігши у першому раунді основного турніру Аманду Анісімову, чвертьфіналістку Вімблдона-2022.

У першому сеті Аранго перемогла з рахунком 6:0 за 24 хвилини, не дозволивши Ястремській заробити жодного брейкпойнта. Але після цього Ястремська зробила серію з чотирьох виграних геймів, відігравши рахунок 5:2. Хоча українка мала чотири сетболи, всі вони були зіграні суперницею.

Потім Аранго зрівняла рахунок до 5:5, але втратила два останні гейми, забезпечивши Ястремській другий сет.

Після того, як обидві тенісистки зрівнялися у рахунку за сетами — 1:1, після півтори години гри вони вийшли на третій сет. У третій партії, після обміну програними геймами, Ястремська відігралася з рахунком 1:2 і вийшла вперед з 4:2, а потім виграла два брейкпойнти, отримавши перевагу у трьох геймах.

Після 2-ох годин і 30-ти хвилин на корті Ястремська здобула перемогу в третьому сеті з рахунком 6:4, забезпечивши собі місце у рекордному для себе третьому раунді.

  • WTA 1000. Мадрид. 1/32 фіналу

Емільяна Аранго (Колумбія) — Даяна Ястремська (Україна, 31) — 1:2 (6:0, 5:7, 4:6)

У третьому колі Ястремська зіграє з переможеницею пари третьої ракетки світу Коко Гофф та нідерландки Аранчі Рус, що зустрінуться 25 квітня.

Читайте також: