Еліна Світоліна поступилася Тормо в першому матчі турніру WTA 1000

Еліна Світоліна (№18 WTA) завершила свої виступи на турнірі WTA 1000 у Мадриді, поступившись господарці змагань, Сарі Соррібес Тормо (№55 WTA), з рахунком 0:2 у другому раунді.

У Мадриді лідерка національного рейтингу Світоліна стартувала безпосередньо з другого раунду як 16-та сіяна учасниця. Це був перший раз у кар’єрі, коли вона не змогла пройти до третього кола на цьому турнірі.

Світоліна та Соррібес Тормо зустрілися вперше. Іспанська тенісистка, яка посідала 55-те місце в світовому рейтингу, почала турнір із перемоги над американкою Бернардою Перою з рахунком 2:0.

У першому сеті Світоліна втратила чотири з п’яти геймів на своїй подачі, дозволяючи суперниці отримати обидва сетболи при рахунку 5:3 на користь Соррібес Тормо.

У другому сеті хід гри змінився, коли Соррібес Тормо вийшла вперед 1:0, але Світоліна відповіла серією з чотирьох виграних геймів підряд, вигравши з рахунком 4:1 та забезпечивши собі перевагу в два брейки.

Проте іспанська тенісистка змогла відіграти відставання, вигравши п’ять наступних геймів підряд. За рахунку 6:5 на користь Соррібес Тормо був розіграний матчбол, який вона використала на подачі українки, забезпечивши собі перемогу з рахунком 7:5 у другому сеті.

У підсумку Світоліна поступилася Соррібес Тормо з рахунком 0:2 після 2 годин і 13 хвилин гри на корті.

  • WTA 1000. Мадрид. 1/32 фіналу

Сара Соррібес Тормо (Іспанія) — Еліна Світоліна (Україна, 16) — 2:0 (6:3, 7:5)

Серед українських тенісисток на турнірі залишаються Марта Костюк, Ангеліна Калініна та Даяна Ястремська, всі вони стартують безпосередньо з другого раунду.

Читайте також: