Леся Цуренко поступилась філіппінці Александрі Еалі у першому колі турніру WTA 1000 в Мадриді

Українська тенісистка Леся Цуренко (№41 WTA) завершила свої виступи на турнірі WTA 1000 у Мадриді, поступившись у першому колі 18-річній філіппінці Александрі Еалі (№170 WTA) у трьох сетах.

Цуренко ввійшла до основної сітки турніру у Мадриді разом із ще чотирма українками. На відміну від інших співвітчизниць, Леся не мала статусу сіяної, тому починала з першого кола у столиці Іспанії.

Її першою суперницею стала 170-та ракетка світу Еала, яка отримала вайлдкард від організаторів. Це було перше очне протистояння для обох тенісисток.

Як минув поєдинок Цуренко

Цуренко розпочала матч з двох брейків, не допустивши жодного гейму на своїй подачі, відігравши два брейк-пойнти. Впевнена гра українки призвела до рахунку 5:2, а потім вона реалізувала п’ятий сет-поінт, забравши перший сет – 6:2.

Початок другого сету також був вдалим для Цуренко, адже вона знову зуміла зробити брейк. Проте Еала не здалася і змогла відіграти брейк. За рахунку 2:3 Леся допустила брейк на своїй подачі, але змогла відновити паритет, взявши два наступні гейми. На жаль, в’яжучий сет затягнувся, а Еала зуміла реалізувати третій з трьох сет-поінтів при рахунку 4:5, зрівнявши рахунок за сетами – 6:4.

Цуренко та Еала продовжували обмінюватися брейками, довівши рахунок до 4:4. На жаль, в кінцівці матчу філіппінська тенісистка виявилась сильнішою, взявши два гейми поспіль та здобувши перемогу в матчі – 6:4.

Це вже шоста поразка Цуренко на стадії першого кола в Мадриді. Її найкращим результатом на цьому турнірі залишається вихід до третього кола у 2023 році.

Варто зазначити, що Еала вперше пробилась до другого кола Mutua Madrid Open. Її наступною суперницею стане 27-ма сіяна Сорана Кирстя з Румунії.

  • WTA 1000, Мадрид. Перше коло

Александра Еала (Філіппіни) — Леся Цуренко (Україна) 2:1 (2:6, 6:4, 6:4)

Нагадаємо, що окрім Цуренко, на турнірі в Мадриді виступають ще чотири українки: Еліна Світоліна, Марта Костюк, Даяна Ястремська та Ангеліна Калініна. Вони розпочнуть свої виступи з другого кола, де дізнаються суперниць за підсумками матчів першого раунду.

Читайте також: