Україна виборола ліцензію на командну естафету зі спортивної ходьби на Олімпіаді-2024

Збірна України зі спортивної ходьби виступить на Олімпійських іграх 2024 року у дебютній дисципліні – марафонській змішаній естафеті.

Марафонська змішана естафета у спортивній ходьбі замінює ходьбу на 50 км серед чоловіків. У її межах команду представляють два учасники – чоловік та жінка. Кожен з них двічі виходить на дистанцію, разом долають марафонську дистанцію 42.195 км. На ЧС-2024 ця дисципліна уперше дебютувала на великих змаганнях.

Ліцензію на марафонську змішану естафету українській команді вдалося здобути завдяки виступу на чемпіонаті світу 2024 року зі спортивної ходьби.

Згідно з умовами відбору, на змішану естафету на Олімпіаді 2024 року буде відібрано 25 команд – 22 місця отримають найкращі на ЧС-2024, тоді як ще три місця будуть розподілені за світовим рейтингом.

Україна представила три змішані команди на чемпіонаті світу-2024 з марафонської естафети. Дві з команд потрапили до топ-22, але ліцензію вдалося здобути лише одній. Це зробила команда Івана Банзерука та Олени Собчук.

Банзерук та Собчук фінішували восьмими у дисципліні на чемпіонаті світу з результатом 3 години 1 хвилина 3 секунди, отримавши пряму путівку на Олімпіаду. Останні три місця на Олімпіаді за рейтингом дістануться країнам, що ще не мають представників. Таким чином, Україна на ці місця не претендує.

Також у межах Олімпіади-2024 відбудуться змагання у спортивній ходьбі на 20 км серед чоловіків та жінок. В України поки лише дві особисті ліцензії – у Олени Собчук та Марії Сахарук.

Нагадємо, Олімпійські ігри 2024 пройдуть у Парижі з 26 липня по 11 серпня. У програмі будуть представлені 32 види спорту.

Читайте також:

Церемонію відкриття Олімпіади-2024 можуть скасувати

Російських фехтувальників не буде на Олімпіаді-2024