Церемонію відкриття Олімпіади-2024 можуть скасувати

У нинішні неспокійні часи французькі спецслужби порекомендували владі Парижу скасувати церемонію відкриття літніх Олімпійських ігор-2024.

Про це повідомило радіо Europe 1 з посиланням на джерело у головному управлінні внутрішньої безпеки (DGSI) Франції.

Спецслужби зазначають, що формат церемонії, де буде дуже багато людей, надто ризикований, його потрібно змінити, аби убезпечити спортсменів та глядачів. Загрозу можуть становити терористи-одинаки, які можуть напасти на людей в натовпі з вогнепальною зброєю, або протаранити глядачів на вантажівці. Також можуть прокинутися “сплячі осередки”, терористи усередині країни, які “активізуються віддалено з афганської зони”.

XXXIII літні Олімпійські ігри-2024 пройдуть у Парижі з 26 липня по 11 серпня 2024 року. Останній раз Париж приймав Олімпійські ігри в 1924 році. Для французів 33-та Олімпіада стане символічною, адже це буде означати повернення через 100 років Ігр до Франції. У програмі буде представлено 32 види спорту: легка атлетика, волейбол, гандбол, гольф, вітрильний спорт, настільний теніс, баскетбол, бокс, велоспорт, водне поло, футбол, хокей на траві та інші.

Читайте також: