Зимовий спортивний сезон у Буковелі офіційно завершився

З 7 лютого до 27 березня у Буковелі відбулися офіційні змагання з різних зимових видів спорту. На схилах Карпат відбулися близько 30 чемпіонатів України з біатлону, гірськолижного спорту, сноубордингу та фристайлу, а також етапи Кубка України та міжнародні рейтингові змагання під егідою FIS.

Особливою подією останнього дня сезону були чоловіча та жіноча гонки з масовим стартом у рамках Чемпіонату України з біатлону. Перемогу здобули Степан Кінаш та Анастасія Меркушина відповідно. Серед інших результатів варто відзначити перемоги Дмитра Підручного у спринті, гонці переслідуванні та естафеті, який представляв команду Тернопільської області.

Протягом сезону 2024 року у Буковелі змагалися приблизно 1000 спортсменів. На схилах курорту також виступали найкращі сноубордисти країни, серед яких віце-чемпіонка світу Аннамарі Данча та чемпіон серед юніорів Михайло Харук. У фристайлі вразила своїми виступами переможниця етапів Кубка Європи Катерина Коцар.

Спортсменів підтримував Олександр Абраменко, володар олімпійських медалей на зимових Олімпійських іграх 2018 і 2022 років. Поміж досвідчених спортсменів також змагалися юнаки, дівчата, юніори та юніорки, борючись за право вступити до національних збірних команд України та представляти державу на міжнародній арені.

Слід зазначити, що цього року сезон змагань у Буковелі тривав довше запланованого, оскільки курорт приймав чемпіонати, які були перенесені з сусідньої Закарпатської області.

Читайте також: