Лунін очолив рейтинг найпопулярніших українських спортсменів

Протягом тривалого часу Андрій Лунін перебував у тіні першого воротаря “вершкових” Тібо Куртуа. Однак лише у сезоні 2023/24 українець отримав повноцінну можливість продемонструвати свою майстерність.

Матч-відповідь 1/4 фіналу Ліги чемпіонів проти “Манчестер Сіті” став найкращим виступом у кар’єрі Луніна. 25-річний голкіпер неодноразово врятував свою команду в основний та додатковий час. А в серії пенальті відбив удари Бернарду Сілви та Матео Ковачича, що забезпечило вихід “вершкових” до півфіналу.

Після вражаючого виступу проти “Манчестер Сіті” Лунін став найбільш популярним українським спортсменом в Instagram. Станом на вечір п’ятниці, 19 квітня, у Луніна вже було 2,65 мільйона підписників.

За два дні він обігнав Михайла Мудрика (1,92 мільйона), Олександра Усика (2,03 мільйона) та навіть Олександра Зінченка. Раніше лідерство належало захиснику “Арсеналу”, у якого було 2,62 мільйона підписників.

Як виступив Лунін у сезоні 2023/24

Український голкіпер виступає за мадридський “Реал” з літа 2018 року. Проте через першого воротаря “вершкових” Тібо Куртуа він отримував мало ігрової практики.

Перед початком сезону 2023/24 бельгійський голкіпер отримав серйозну травму та на довгий час залишився поза грою. Однак місце у воротах автоматично не перейшло до Луніна. “Реал” взяв у оренду у “Челсі” Кепу Аррісабалагу, в якому Карло Анчелотті бачив заміну Куртуа.

Проте українець зумів перемогти конкуренцію. У поточному сезоні Андрій провів за “королівський клуб” 27 матчів, в яких пропустив 23 м’ячі. У 12 поєдинках уродженець Харківщини зберіг ворота “сухими”.

Трансферна вартість Луніна з початку сезону зросла з 5 до 16 мільйонів євро. Експерти передбачають, що Лунін стане основним воротарем збірної України на Євро-2024.

До слова, наступний матч “Реал” проведе проти “Барселони”. Іспанське Ель Класіко відбудеться у неділю, 21 квітня. Гра розпочнеться о 22:00 за київським часом.

Читайте також: