“Він гробить традиційний бокс”: промоутер Усика про бій Пола з Тайсоном

20 липня на стадіоні AT&T в Арлінгтоні (Техас, США) один із найвидатніших чемпіонів в історії суперважкої ваги Майк Тайсон (50-6, 44 КО) повернеться в ринг і битиметься проти відомого YouTube-блогера і боксера, 27-річного Джейка Пола (9-1, 6 КО).

З приводу бою висловився промоутер Олександра Усика Олександр Красюк. Він зазначив, що не в захваті від цього поєдинку.

“Те, що робить Джейк Пол, мені, як людині з боксу, не дуже приємно. Він гробить традиційний бокс. Його аудиторія – це не та аудиторія, яка виросла на боксі. Ці люди можуть навіть не знати, хто такий Майк Тайсон. Тому що його аудиторія – молоді хлопці, які стежили за ним, дивилися його дурниці на ютубі. А тепер Пол вирішив стати спортсменом. Але якщо його поставити з реальним боксером, то буде помітна велика різниця. Він не має амбіцій стати чемпіоном світу. Його амбіція – максимально похайпувати, розхитати і заробити на цьому грошей. Це в нього добре виходить і чи можна за це засуджувати? Людина робить свою роботу. І робить її дуже добре. Але це руйнує основи та традиції боксу. Мені особисто це не подобається”, – сказав Красюк.

Бій Тайсона та Пола буде виставковим, його не визнають офіційним, він не буде зарахований до рекордів боксерів, але пройде за стандартними правилами боксу. Рукавички у боксерів будуть більшими за традиційні, а раунди триватимуть по 2 хвилини.

Останній професійний бій Тайсон провів у 2005 році. Майк поступився технічним нокаутом у шостому раунді ірландцю Кевіну Макбрайду. Пол у березні 2023-го нокаутував Раяна Бурленда.

Читайте також: