Лосано офіційно призначений головним тренером чоловічої збірної України з волейболу

Експертна комісія Міністерства молоді та спорту України офіційно затвердила аргентинця Рауля Лосано новим головним тренером чоловічої збірної України з волейболу. Болгарський фахівець Іван Пєтков продовжить очолювати жіночу національну команду.

Кандидатуру Пєткова комісія затвердила без обговорення. Нагадаємо, під його керівництвом “синьо-жовті” у 2023 році перемогли у Золотій Євролізі та дійшли до 1/8 фіналу чемпіонату Європи.

Призначення Лосано пройшло після тривалого обговорення, у тому числі й у закритому режимі. Після презентації аргентинський фахівець наголосив, що своєю метою зробить вихід збірної України на Олімпійські ігри.

Виконком Федерації волейболу України ухвалив кандидатуру 67-річного Лосано. Аргентинець поєднуватиме роботу в Україні та японському клубі “Джей-Ті Тандерс”.

На своїй посаді Лосано змінить Угіса Крастіньша, який очолював збірну України з 2017 року. Під його керівництвом чоловіча команда перемагала та займала призові місця у Золотій Євролізі та дійшла до чвертьфіналу чемпіонату світу-2022. Однак українці не змогли кваліфікуватися на Олімпіаду-2024 у Парижі.

У травні збірна України виступить у черговому розіграші Золотої Євроліги. Перший матч “синьо-жовті” зіграють із Румунією 18 травня.

Читайте також: