Дільшот Халматов пропустить ЧЄ-2024 та чемпіонат світу з дзюдо

Український дзюдоїст Дільшот Халматов пропустить два великі майбутні старти – чемпіонат Європи та світову першість.

За словами наставника української збірної Віталія Дуброви, Халматов, який виступає у ваговій категорії до 60 кг, має проблеми з колінним суглобом. Очікується, що Дільшот зможе бути готовим лише до ОІ-2024 у Парижі.

“Халматов травмований, буде відновлюватися. Думаю, що до Олімпіади виступати ніде не буде, тільки там. Ліцензію він не втратить, єдине – пошкодження колінного суглоба, досить серйозна травма. Але лікарі роблять обнадійливі прогнози: наприкінці травня – початку червня він може відновитися і повернутися до тренувань. Але ризикувати та брати участь у змаганнях перед Олімпіадою він уже не буде”, – наголосив Дуброва.

На початку листопада Халматов завоював срібну медаль на чемпіонаті Європи-2023 у Монпельє. Національний олімпійський комітет України визнав Дільшота найкращим спортсменом листопада в Україні.

У березні 2024 року, на Гран-прі в австрійському Лінці, українець виборов бронзову нагороду. Для спортсмена ця медаль стала вже п’ятою на цьому рівні. Нагадаємо, минулого року у Лінці він виграв срібну нагороду.

Олімпійські ігри-2024 відбудуться у Парижі з 26 липня по 11 серпня.

Читайте також: