Світоліна: “Дуже сподіваюся, що ми зможемо перенести дружню атмосферу в команді на наш матч”

Перша “ракетка” України Еліна Світоліна розповіла про свою форму перед матчем кваліфікації Кубка Біллі Джин Кінг зі збірною Румунії.

“Стан здоров’я покращився. Навіть у Чарльстоні, коли мені довелося грати два матчі в один день, я наступного дня почувалася добре.

Я б не сказала, що відіграла добре цю американську серію, але відіграла як змогла і тренувалася по максимуму. Були дуже непрості матчі. Я не відчувала, що була в стовідсотковій фізичній формі, але коли ти атлет, то ти не можеш почуватися на сто відсотків щодня. Думаю, ця американська серія мене справді зміцнила і мої м’язи теж.

Наприклад у Дубаї або в Індіан-Веллс я почувала себе після ігор, то зараз після Маямі, після Чарльстона, вже все набагато краще. Тут у нас були відмінні тренування, по два на день. Ми навіть жартували, що у нас вийшов такий міні-збір перед ґрунтовим сезоном. Дуже рада, що ми так зібралися, дуже дружна атмосфера у команді і дуже сподіваюся, що все це ми зможемо перенести і на наш матч”.

Нагадаємо, зустріч збірних України та Румунії відбудеться в американській Флориді 12 та 13 квітня. Матчі пройдуть на ґрунтовому покритті (на кортах із зеленим ґрунтом). Поєдинки покаже YouTube канал Setanta Sports. “Синьо-жовтих” у поєдинку представить перша “ракетка” України Еліна Світоліна та 39-та “ракетка” світу Леся Цуренко. До заявки увійшли також Юлія Стародубцева, Людмила Кіченок та Надія Кіченок.

При цьому у складі румунської команди не зможе взяти участь у матчі екс-перша “ракетка” світу Симона Халеп. У румунської тенісистки виникли проблеми зі здоров’ям після турніру в Маямі.

Україна третій рік поспіль намагається пробитися до фінальної частини Кубка Біллі Джин Кінг. 2022 року наші тенісистки поступилися збірній США, а 2023-го – національній команді Чехії.

Читайте також: