“Динамо” здобуло розгромну перемогу над “Ворсклою” у Полтаві

Після паузи на матчі збірних чемпіонат України з футболу відновився. Центральним поєдинком 22-го туру УПЛ стала зустріч у Полтаві, де місцева “Ворскла” приймала київське “Динамо”.

Гра, що тривала аж чотири години через тривалу повітряну тривогу, виявилась напруженою та результативною. “Динамо” під керівництвом Олександра Шовковського не програло жодного матчу після перерви, маючи лише одну нічию.

Для продовження боротьби за чемпіонство киянам було вкрай важливо здобути три очки у Полтаві. І вже у першому таймі, одразу після відбою тривоги, “біло-сині” двічі засмутили господарів.

Владислав Ванат, скориставшись точним пасом від Дениса Сироти, розібрався з воротарем та захисником і відкрив рахунок. А перед самою перервою Володимир Бражко після кутового удару пробив Ісенка.

У другому таймі “Динамо” лише наростило темп. Микола Шапаренко оформив дубль, реалізувавши пенальті та елегантно перекинувши воротаря після виходу сам на сам. А Андрій Ярмоленко, який вийшов на заміну, відзначив своє повернення на поле красивим голом.

Вже через 12 хвилин після появи на полі вінгер забив п’ятий гол у зустрічі після обрізки Бацули та пасу від Бражка. “Ворсклі” лише вдалося трохи розмочити рахунок зусиллями Миколи Ковталюка, який вдало завершив контратаку.

“Динамо” здобуло розгромну перемогу та продовжує погоню за “Шахтарем”. Відстань від лідера складає п’ять очок, але кияни мають одну гру в запасі. “Ворскла” ж залишається на сьомому місці турнірної таблиці.

  • Українська Прем’єр-ліга. 22-й тур

“Ворскла” – “Динамо” – 1:5

Голи: Ковталюк, 82 – Ванат, 30, Бражко, 45+2, Шапаренко, 47 з пенальті, 76, Ярмоленко, 78

Читайте також: