Прикрий офсайд та жадана перемога: збірна України вийшла на Євро-2024

26 березня у польському Вроцлаві на стадіоні “Тарчинський Арена Вроцлав” відбувся фінальний матч плей-оф відбору на чемпіонат Європи-2024 Україна-Ісландія.

Наша збірна дуже порадувала вболівальників та вирвала перемогу 2:1. Хоча спочатку гра йшла не в нашу користь: на 30-й хвилині м’яч влетів у ворота збірної України. І хоча команда Реброва через 10 хвилин зрівняла рахунок, гол скасували через офсайд у вінгера Жирони. На перерву наша збірна пішла з рахунком 0:1.

Після перерви, на 54-й хвилині, Георгій Судаков віддав на хід Віктору Циганкову, той обійшов суперника і забив у нижній кут. Згодом, на 84-й хвилині, Україна святкувала ще один гол: Михайло Мудрик влучно пробив в дальній кут суперника.

Таким чином, підопічні Сергія Реброва здобули одну з трьох останніх путівок на Євро. Нагадаємо, що у півфіналі українці перемогли Боснію і Герцеговину також з рахунком 2:1.

“Я думаю, це дуже важлива перемога для всього українського народу, для наших воїнів. Я дуже радий за футболістів, тому що ці дві гри були дуже важкими й нервовими. І до, і після матчів ми говорили, що ці перемоги — для нашої країни, людей, захисників, які відстоюють нашу свободу. Кожен розуміє, наскільки важлива ця перемога”, – зазначив Ребров.

17-й чемпіонат Європи з футболу відбудеться з 14 червня по 14 липня 2024 року у Німеччині. Україна зіграє у групі Е з Бельгією, Словаччиною та Румунією.

Читайте також: