Червоні банани: все, що вам потрібно знати про цей суперфрукт
Хоча червоні банани й вирізняються своїм екзотичним виглядом, їх справжня цінність криється всередині. Ці маленькі плоди з насиченим червоним кольором не лише дивують своїм екстер’єром, але й володіють цілим спектром корисних властивостей. Давайте ж зазирнемо за лаштунки та дізнаємось, чому варто вживати червоні банани.
Червоні банани – скарбниця корисних речовин
Червоні банани є багатим джерелом поживних речовин, корисних для вашого здоров’я. Вони містять більше калію, вітаміну C і бета-каротину порівняно з жовтими бананами.
Калій є важливим для належного функціонування нервової та м’язової систем. Він регулює кров’яний тиск і зменшує ризик серцевих захворювань.
Вітамін C діє як потужний антиоксидант, який захищає клітини від пошкоджень і сприяє підвищенню імунітету.
Бета-каротин, також відомий як вітамін A, є важливим для здоров’я очей, шкіри та імунної системи.
Крім того, червоні банани також багаті іншими корисними поживними речовинами такими як:
- магній;
- залізо;
- марганець;
- кальцій;
- фосфор;
- клітковина.
Поживні речовини, які містяться в червоних бананах, корисні для вашого здоров’я наступними способами:
- Регулюють кров’яний тиск та знижують ризик серцевих захворювань.
- Зміцнюють імунітет.
- Захищають зір, шкіру і травну систему.
Червоні банани та їх користь для схуднення
Хоча червоні банани мають високу калорійність, вони є джерелом клітковини, яка сприяє відчуттю ситості. Це робить їх корисними в процесі схуднення. Споживання червоних бананів може зменшити перекуси між прийомами їжі, що сприяє зниженню калорійного споживання.
Як правильно вживати червоні банани
Можна споживати червоні банани різними способами: сирими як закуску або додаток до десертів, а також запікати, щоб підкреслити їхній смак. Ці банани пасують до різних рецептів, де потрібна солодкість. Вони чудово підходять для смузі, йогуртів, тістечок, десертів або навіть солоних страв.
Читайте також:
- 6 причин, чому банани повинні стати частиною вашого щоденного раціону
- Шлунок скаже вам “дякую”: 4 ферментованих продуктів для підтримки травлення