Від здоров’я серця до профілактики каменів у нирках: 4 причини додати лимони до вашого раціону

Вітамін С та антиоксиданти, що рясніють у лимонах, роблять їх справжньою знахідкою для нашого здоров’я. Хто б міг подумати, що звичайна вода з лимоном, додана для кращого смаку, може творити справжні дива? Вона здатна значно знизити ризик утворення каменів у нирках. Розповідаємо про безліч інших корисних властивостей лимона.

Підтримка здоров’я серця

Антиоксиданти та вітамін C можуть захищати клітини від шкідливих радикалів, що накопичуються в них та завдають шкоди. Накопичення бляшок у артеріях підвищує ризик серцевого нападу та інсульту. Тому важливо включати лимони в раціон, щоб підтримувати здоров’я серця.

Запобігання утворенню каменів у нирках

Тверді відкладення мінералів, які накопичуються в сечових шляхах та утворюються в нирках, називаються камінням. Вони поширені приблизно у 10% населення. Щоденне вживання склянки води зі шматочком лимона може запобігти утворенню каменів у сечовивідній системі завдяки кислоті, яка міститься в лимонах.

Покращення засвоєння заліза

У одному лимоні міститься понад 30% добової норми вітаміну C, який є важливим для засвоєння заліза. Лимон може запобігти залізодефіцитній анемії, що виникає, коли організму не вистачає заліза для виробництва гемоглобіну.

Запобігання пошкодженню клітин

Антиоксиданти запобігають пошкодженню клітин, які можуть призвести до серцево-судинних захворювань, хронічних захворювань нирок чи легень. Деякі дослідження показали, що шкірка лимона містить ще більше антиоксидантів, ніж сік і м’якуш.

Кому краще утриматися від споживання лимону

Деякі люди можуть мати алергічну реакцію на цитрусові. Якщо після того, як ви з’їли лимон, відчуваєте свербіж навколо рота, краще утриматися від їх споживання.

Лимонна кислота може пошкодити зубну емаль, тому після споживання фрукта прополощіть рот водою. Крім того, лимон може посилити кислотний рефлюкс, тому людям, які страждають на цю хворобу, варто утриматися від споживання фрукта.

Читайте також: