Останні новини

Зеленський: “На Олімпіаді всі розумітимуть, що під білим прапором – росіяни”

- 12 Березня 2024, 19:03

Президент України Володимир Зеленський розкритикував допуск російських та білоруських спортсменів на Олімпіаду-2024 у Парижі у статусі “нейтральних атлетів”.

“Авжеж, ми не хотіли б, щоб вбивці або ті чи інші спортсмени, які представляють терористичну організацію під назвою росія, – щоб вони представляли її у Франції на Олімпіаді. Ми б хотіли, щоб Франція в цьому гуманітарному аспекті була повністю на стороні справедливості, у цьому випадку – на нашому боці.

Я не вважаю, якщо немає російського прапора, а є білий – ми всі не ідіоти, всі на трибунах, на всіх майданчиках у світі будуть розуміти: той, хто з білим прапором, хто він? Він – росіянин. росіяни на Олімпіаді можуть бути представлені під білим прапором – яка різниця білий він або триколор”.

Нагадаємо, на початку грудня 2023 року Виконком МОК прийняв рішення про допуск учасників з росії та білорусі у статусі “індивідуальних нейтральних спортсменів” до Олімпійських ігор 2024 року. Пізніше МОК опублікував регламент участі нейтральних паралімпійських спортсменів на паризькій Паралімпіаді.

Виконувач обов’язків міністра молоді та спорту України Матвій Бідний вищезгадане рішення МОК назвав “безвідповідальним”. Згодом голова Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт розповів про плани зібрати власну базу допуску щодо допущених до ОІ-2024 “нейтральних” спортсменів.

Читайте також:

По темі