Плавець Бухов та стрибун у воду Середа – найкращі спортсмени лютого в Україні

Національний олімпійський комітет України назвав лауреатів місяця, що минає, в українському спорті. Найкращим спортсменом України у лютому визнано плавця Владислава Бухова. Стрибун у воду Олексій Середа став найкращим молодим спортсменом місяця.

Нагадаємо, Бухов на чемпіонаті світу з водних видів спорту у Катарі виграв перше в історії України “золото” на дистанції 50 метрів вільним стилем. Його перемога стала першим світовим чемпіонським титулом для українців у плаванні з 2007 року.

У свою чергу Середа на тому ж турнірі став дворазовим бронзовим призером – в індивідуальних та синхронних стрибках з 10-метрової вишки. Для України нагорода Олексія стала першою в історії у чоловічих одиночних стрибках з 10-метрової вишки на чемпіонатах світу. Також Середа виборов дебютну медаль саме в одиночному турнірі на рівні ЧС зі стрибків у воду.

Особисті наставники спортсменів, Андрій Хлопцов-старший та Тамара Токмачова, отримали нагороди, відповідно, “Найкращому тренеру” та “Найкращому тренеру юного спортсмена” за лютий 2024 року.

Також за підготовку Бухова будуть нагороджені Федерація плавання України та Центральний спортивний клуб ЗСУ.

Читайте також: