Україна-Ізраїль: стартують матчі відбору на Євро-2024 з гандболу

Цього тижня жіноча збірна України з гандболу продовжить свій шлях у відборі на чемпіонат Європи-2024. “Синьо-жовті” проведуть два матчі у словацькому місті Шаля.

  • Ізраїль – Україна
    29 лютого, 3 тур, початок – 21:30
  • Україна-Ізраїль
    2 березня, 4 тур, початок – 19:00

Збірна України вже завершила тренувальні збори в Ужгороді, що пройшли на базі Зінедін 26-27 лютого. Сьогодні, 28 лютого “синьо-жовті” вирушають до словацького міста Шаля.

Після перших двох турів українська збірна посідає друге місце у турнірній таблиці групи 2. “Синьо-жовті” набрали два очки, програвши Німеччині та перемігши Словаччину у попередніх зустрічах. Право взяти участь у фінальному турнірі першості континенту отримають по дві найкращі команди кожної відбірної групи, а також чотири найкращі команди з тих, що посядуть треті місця.

Фінальна частина Євро-2024 пройде з 28 листопада по 15 грудня в трьох країнах Австрії, Угорщині та Швейцарії.

Нагадаємо, що головний тренер жіночої збірної України з гандболу Віталій Андронов залишив свою посаду. Коуч написав заяву про звільнення за власним бажанням.

Під керівництвом Андронова жіноча збірна України вперше за 14 років вийшла на чемпіонат світу. На світовій першості у листопаді-грудні 2023 року українки подолали попередній етап, а в основному раунді посіли останнє місце у групі 4.

Читайте також: